“A Christmas Carol”

Afis7

 

A CHRISTMAS CAROL

Data desfășurării:  16.12.2013, ora 16:30

Locatie:    Biblioteca Municipală St.L. Roth Mediaș

 

Scurtă descriere:

Proiectul “A Christmas Carol” se adresează elevilor din clasele a IX a de la liceele din Mediaş. Se doreşte a fi un cerc de lectură unde elevii împreună cu un profesor vor citi împreună o versiune prescurtată a celebrei carţi a lui Charles Dickens „A Christmas Carol”. Aceasta este cea mai faimoasă poveste de Crăciun cunoscută până în prezent, Charles Dickens fiind proclamat de către ziarul londonez „Sunday Telegraph” drept „omul care a inventat Crăciunul”, întrucât prin povestirile sale a reînviat tradiţiile acestei sărbători în familie.

Cartea reprezintă o lecţie de viată pentru copii întrucât îi învaţă pe aceştia să fie omenoşi, fiind o alegorie moralizatoare despre regret, schimbare, mântuire şi recâştigarea umanităţii pierdute. Spiritul Crăciunului, peisajele iernii, mesele pline şi atmosfera caldă şi veselă din mijlocul familiei reprezintă adevărata semnificaţie a sărbătoririi Crăciunului.

La acest proiect vor lua parte 18 participanţi. Înscrierile se vor face telefonic la nr. de telefon 0740 012 573 sau pe e-mailul maier.mihaela@rotaract.ro până în data de 13 decembrie. Înscrierile se vor face în ordinea solicitării. În momentul în care cele 18 locuri se vor ocupa, înscrierile se vor considera încheiate.

Fiecare participant va aduce o decoraţiune de Crăciun confecţionată de acesta. Decoraţiunile vor fi aranjate în sală înainte de începerea lecturii. Fiecare participant va primi din partea organizatorilor o carte în limba engleză cu povestea prescurtată. Elevii vor primi şi câte un marker pentru a putea marca în timpul citirii citatele care îi impresionează. La sfârşitul lecturii câţiva elevi vor citi celorlalţi pasajul care i-a impresionat şi vor nota pe o foaie de hârtie anonim ce au învăţat (care a fost LECTIA DE VIATA) de la personajul principal Scrooge. Organizatorii vor aduna bileţelele, acestea constituind concluzia proiectului. Ele vor demonstra dacă scopul propus a fost atins.

Scop:

Acest proiect doreşte să:

–         Exerseze limba engleză în afara şcolii

–         Promoveze o poveste care a născut personaje universale

–         Conştientizeze elevii că lectura e necesară şi plăcută

–         Promoveze înţelegerea, bunătatea, fericirea, genrozitatea şi empatia faţă de alţii prin poveştile moralizatoare cuprinse în „A Christmas Carol”

–         Inspire grija pentru ceilalţi şi bucuria de a-i face pe alţii fericiţi.

FACEBOOK