CONDU PRUDENT! ALEGE VIAȚA! – 2015

Sigla piept roz

CONDU PRUDENT! ALEGE VIAȚA! – 2015

     Rotaract Club Mediaș în colaborare cu Poliția Rutieră Mediaș și Direcția pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret Mediaș a desfășurat în zilele de 14 și 15 mai 2015 campania „Condu prudent! Alege viața”. Aceasta a fost o acţiune locală, realizată  în cadrul proiectului național “Condu Prudent – Alege Viata”, proiect organizat de Rotaract District 2241 România și Republica Moldova, ce și-a propus să atragă atenția asupra importanței purtării centurii de siguranță la volan.

    Campania a presupus conștientizarea șoferilor participanți la trafic prin informarea acestora, oferirea unui pliant specific, precum și a posibilității de a testa un simulator de accidente. Simulatorul a fost amplasat în Piața Corneliu Coposu, în fața primăriei Mediaș și a putut fi testat de orice doritor în zilele de 14 mai 2015 între orele 16 și 19, și respectiv 15 mai 2015 între orele 10 și 19.

       Simulatorul este un scaun cu centură de siguranță, amplasat pe un plan înclinat, care, în cădere liberă, reproduce un impact la o viteza de 20 km/h.

Pentru ca evenimentul să fie complet, a existat și o expoziție auto, cu scopul de informare și oferirea unei game largi de servicii și produse pentru posesorii de autovehicule şi le-a oferit acestora posibilitatea efectuării unui test drive cu maşinile expuse.

      Le mulțumim pe această cale celor care au făcut posibilă desfășurarea acestei campanii la Mediaș: Dealer Dacia – SC Gammis SRL, Spalatoria Aqua, Scoala de soferi Autoprest și colaboratorilor noștri: Poliția Rutieră Mediaș, Direcția pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret Mediaș, Crucea Roșie Mediaș.