Descopera Mediasul – Ed. a IV-a 2016

Sigla piept roz

      PROIECT

        “Descoperă Mediaşul”

        Ediţia a IV-a

            29.10.2016

 

  Descriere proiect

“Descoperă Mediaşul”

Ediţia a IV-a

 

Scurta descriere:

 

A patra ediție a concursului de treasure hunt, desfășurat la Mediaș, va aduna 9 echipe – câte una din fiecare dintre cele 9 școli generale, din Mediaș. Fiecare echipă va fi formată din 3 elevi, de clasa a VII-a. La nivelul fiecărei școli, se va desemna echipa participantă, după propriile reguli, până în data de 26 octombrie 2016 la ora 14:00 (prin transmiterea numelor, datelor de contact – număr de telefon, adresa de email și data nașterii – ale participanților) și Acordul scris al părinților.

Pe baza materialului, despre principalele obiective ale Cetății Mediaș, care va fi pus la dispoziție pe site-ul Rotaract Club Mediaș (http://www.rotaractmedias.org), se vor stabili 5 indicii, care îi vor purta pe copii prin centrul medieval al cetății – de la un obiectiv la altul – prin descoperirea următorului indiciu, la fiecare etapă. Toate echipele vor pleca de la Start, la o distanță de 5 minute, unele față de altele. Copiii vor primi câte un plic cu indicii, care ii va ajuta sa descopere pe rând, fiecare obiectiv, urmând ca la sfârșit, echipa care inregistreaza cel mai scurt timp (de la Start la Final) și găsește toate indiciile, să fie declarată câștigătoare. (Mai multe detalii despre modul concret de desfășurare al concursului sunt prezentate în Regulament, pe site-ul descris mai sus).

Scop:

Prin acest proiect urmărim să dezvoltăm:

  • Bagajul de cunoștințe despre propriul oraș al generației viitoare;
  • Capacitatea de sinteză și esențializare;
  • Gândirea logică;
  • Spiritul de echipă;
  • Creativitatea;
  • De asemenea, încurajăm mișcarea în aer liber și spiritul de competiție.
  • Copiii vor cunoaște mai bine aspecte legate de istoria orașului nostru și vor aprecia mai mult frumusețea și bogăția locurilor, prin care trec zi de zi.

 

Obiectiv:

  • Organizarea concursului „Descoperă Mediaşul – ediția a IV-a”, dezvoltarea spiritului de echipă si a creativitătii, pentru 27 de elevi, din clasa a VII-a, de la scolile generale din Medias, in data de 29.10.2016, timp de 2 ore, începând cu ora 12:00.

 

 

Premii

Se vor acorda 3 premii principale:

Premiul I: diplome și câte o tabletă electronică pentru fiecare membru al echipei câștigătoare;

Premiul II: diplome și câte un mp3-player pentru fiecare membru al echipei;

Premiul III: diplome și câte un memory stick pentru fiecare membru al echipei;

 

De asemenea, echipa câștigătoare va primi și Cupa „Descoperă Mediașul” – care va putea fi expusă în școala din care provin elevii.

Toți participanții vor primi câte un pachet cu dulciuri.

 

Informații suplimentare:

Public ținta: 27 de elevi din clasele a VII-a de la Școlile Generale din Mediaș.

  • Data desfăşurării: 29 Octombrie 2016 – de la ora 12:00 – timp de 2 ore
  • Locație: centrul istoric al municipiului Mediaş;

 

Promovare partener / sponsor:

Partenerul / sponsorul beneficiază prin sponsorizarea oferită de următoarele:

 

 

Descarcă de mai jos:

 

 

 

Cine suntem?

 

Rotaract este un club dezvoltat de Rotary International, pentru tineri cu vârste între 18 și 30 de ani. Cluburile Rotaract au ca și arie de acțiune comunitățile în care se află precum și universitățile și sunt sponsorizați de un club Rotary local. Asta îi face adevărați “parteneri de serviciu” și membri cheie în familia Rotary.

 

Cluburile Rotaract se întrunesc în ședințe săptămânale în care se discută proiecte, se ţin conferinţe, se vizitează alte cluburi sau se desfășoară activităţi socio-culturale şi work-shopuri de dezvoltare profesională. În afara şedinţelor, Rotaractienii au ocazia să se implice in proiecte comunitare sau vocaţionale, să participe la seminarii şi conferinţe şi să cunoască tineri de elită din toate colţurile lumii, deoarece

 

Rotaract înseamnă înainte de toate prietenie.

 

Fiecare Club Rotaract face parte dintr-o organizaţie districtuală Rotaract (Cluburile Rotaract din Romania şi Republica Moldova formează împreună Districtul 2241), care este condusă de către un Reprezentant ales anual. Organizaţia districtuală planifică conferinţe regionale, dezvoltă proiecte regionale, organizează traininguri şi seminarii pentru membrii săi şi sprijină evenimente speciale cu scopul de a strânge legăturile dintre cluburi.

 

Da! Și tu poți să te implici!

 

Ne poţi contacta, sprijini sau propune proiecte în scopul dezvoltării comunităţii noastre şi chiar a lumii întregi la următoarele adrese de contact:

 

E-mail: office@rotaractmedias.org

Adresa:  http://www.rotaractmedias.org

Pagina web: http://www.facebook.com/RotaractClubMedias

 

 

Președinte Rotaract Club Mediaș

Mandat 2016-2017

Volgyesi Cristea Diana

+40 749047796